top of page

Mythische verhalen en figuren kunnen ons veel vertellen, ons lessen leren en inzichten schenken. We hebben verhalen nodig. Om het leven te begrijpen, op terug te vallen, maar ook om bij weg te dromen. Een verhaal kan je iets beter leren begrijpen, wat je daarvoor nog niet begreep. Ze kunnen je iets bijbrengen, maar ook verwarmen. Ze kunnen je ogen en je hart openen, daar waar deze eerst nog dichtzaten.

Er zijn mythische figuren die sterke didactische en moralistische kenmerken hebben. Tegelijkertijd zijn ze uniek in hun magische en fantastische gaven. Denk aan betoverende geluiden, dierlijke instincten, verwoestende krachten, onsterfelijkheid of een intense verbondenheid met de natuur.

Met mijn tekeningen heb ik mythische godinnen als uitgangspunt genomen en veranderd in een vrouw, die uit de mythe is gestapt en haar eigen verhaal heeft gecreëerd. Verhalen hebben een aanpasbaar vermogen, ze veranderen door de jaren heen. Zo kan je ze ook altijd eigen maken. Ik heb geprobeerd de verschillende moralistische thema`s die verbonden zijn aan deze godinnen te verbuigen naar mijn eigen gedachten en kernwaarden zonder de magische elementen te verliezen.

Per tekening leg ik meer uit over de thema’s en hoe ik de mythen naar mijn persoonlijke wereld heb vertaald.

bottom of page